Ilmankäsittelylaitteet (AHU)

Yleistä

Ilmanvaihtojärjestelmän vaatimukset eivät ole aina samanlaiset. Monessa sovelluksessa pelkkä ilmavirtauksen aikaansaaminen riittää, kun taas jossain kohteessa on hyvinkin tarkat vaatimukset ilman lämpötilalle, kosteudelle ja puhtaudelle.

Rosenbergin valmistamat ilmankäsittelylaitteet, Airbox-tuoteperhe, omaavat modulaarisen tuoterakenteen ja voidaan kustomoida asiakkaan haluamalla tavalla. Tällä tavoin voidaan rakentaa täysin kohteeseen sopiva tuote, ilman että ajaudutaan yli- tai alimitoittamaan tuote. On sitten kyseessä high-tech tuotantolaitos tai perinteinen rakennus, Rosenbergin ilmankäsittelylaitteet takaavat puhtaan ilmantuoton ja oikeanlaisen ilmanlaadun.

Säänkestävät ja räjähdyssuojatut laitteet on myös saatavilla, samoin kuin TÜV hyväksytyt hygieniavaatimukset täyttävät laitteet.

Tuoteperhe

Tuotteet ovat rakenteeltaan tuplaseinäisiä, joissa on ääni- ja lämpöeristys integroituna. Yksittäiset moduulit koostuu suodatin-, puhallin-, lämmitin-,jäähdytin-,lämmöntalteenotto-ja äänenvaimennusyksiköistä. Nämä moduulit voidaan asentaa joustavasti asiakkaan tarpeen mukaisesti. F40-sarja kootaan ilman erillistä runkoa. Moduulit yksinkertaisesti kiinnitetään toisiinsa ulkopuolelta ja näin laitteen sisälle jää siisti ja helposti puhtaana pysyvä ja puhdistettava tila.

Airbox S40, S60 ja T60 kootaan ulkoisen rungon avulla, runko on joko alumiinia tai terästä muovisilla tai alumiinisilla kulmayhteillä.

S40, S60 ja T60-sarjan tuotteiden tuplaseinärakenne on eristetty palamattomalla kivivillalla ääntä ja lämpötilaa vastaan.

Yllä mainittujen materiaalien lisäksi on mahdollista valita päällystetty teräs tai alumiini tai ruostumaton teräs materiaaliksi.

Kategoriat AIRBOX-F40 AIRBOX-S40 AIRBOX-S60 AIRBOX-T60
Seinän paksuus: 40 mm 40 mm 60 mm 60 mm
Runko: Ei ulkoista runkoa 1,5 mm galvanoitu tai ruostumaton teräs 1,5 mm galvanoitu  teräs 1,5 mm alumiini

Energiatehokkuus:

Energiatehokkuudesta puhuttaessa tärkeimmät päätekijät ovat ilman virtausnopeus laitteen läpi ja puhaltimen sähkönkulutus (joka taas riippuu vaadittavasta ilmantuotosta ja paineenkorotuksesta). Lämmöntalteenotolla varustetussa ilmankäsittelylaitteessa tulee myös ottaa huomioon lämmöntalteenottokennon hyötysuhde ja painehäviö.

Rosenberg työskentelee EnEV (German Energy Saving Ordnance) sekä RLT (German AHU Manufacturers Association) mukaisesti kun määritetään ilmankäsittelylaitteiden ilman nopeuksia, puhallinten sähköarvoja tai lämmöntalteenoton hyötysuhteita. RLT kriteeristö vastaa DIN EN 13053 A1 (2011) standardia. Tämä standardi määrittelee yhdeksän ilman nopeusluokkaa (V1-V9), kuusi lämmöntalteenottoluokkaa (H1-H6) ja kuusi tehonkulutus luokkaa (P1-P6). Puhaltimen tehonkulutus (SFP, specific fan power), joka on asennettu ilmankäsittelylaitteeseen, lasketaan kuten se on määritetty DIN EN 13779 standardissa.

Ilmankäsittelylaitteiden hyötysuhdeluokat:

 Kriteeri A+ A B
Ilman nopeusluokka, ei ulkoista lämpövaikutusta V5 V6 V7
Ilman nopeusluokka, ulkoinen lämmitys/-talteenotto V4 V5 V6
Ilman nopeusluokka lisätoiminnoilla V2 V3 V5
Sähköteholuokka  P2 P3 P4
Lämmöntalteenottoluokka (4,000 – 6,000 h/vuosi) H1 H2 H3

Ilman nopeusluokat EN 13053 A1 (2011) mukaisesti:

Luokat Nopeus [m/s]
V1 max. 1,6
V2 > 1,6 to 1,8
V3 > 1,8 to 2,0
V4 > 2,0 to 2,2
V5 > 2,2 to 2,5
V6 > 2,5 to 2,8
V7 > 2,8 to 3,2
V8 > 3,2 to 3,6
V9 > 3,6

Ilmankäsittelylaitteiden laskentaohjelman tuloksia valvotaan jatkuvasti TÜV Süd, joka suorittaa valvontaa RLT puolesta. Lisätietoja RLT energiatehokkuustaulukoista löytyy RLT käsikirjasta (01 guidelines), German AHU Manufacturers Association (RLT).

Lataa RoVent 10 sopivan tuotteen löytämiseksi

Lataa tästä Rosenberg RoVent 10 -ohjelma tarpeisiisi sopivan puhaltimen löytämiseen.

  • Löydä sopiva puhallin vaihe vaiheelta, sovelluksen ohjeistamana
  • Löydä oikea puhallin suoraan mallinumerolla
  • Kaikki tiedot ja dokumentit eri puhallinmalleista ja lisätarvikkeista

OTA YHTEYTTÄ

Ota yhteyttä meihin, niin etsimme parhaimman ratkaisun tarpeisiinne!